Sähkötyöt - Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

1. Saako palvelustanne kotitalousvähennystä?

Kyllä. Sähkö Lux on osa S&J Palvelut Osakeyhtiötä ja toimimme y-tunnuksella. Palveun jälkeen saat laskun, josta käy ilmi tiedot jotka tulee liittää kotitalousvähennyshakemukseen. Kotitalousvähennyksen saa sähkötyön osuudesta. Ei tarvikkeista tai kilometriveloituksista. Lisätietoja Verottajan sivuilta.

2. Sähköauton latauspisteet

Mitä tulee ottaa huomioon kun on hankkimassa sähköauton latauspistettä?

Sähköauton latauspisteen hankinnassa on tärkeää huomioida seuraavat seikat:

1. Sähköjärjestelmän kapasiteetti: Varmista, että kotisi sähköjärjestelmä kestää latauspisteen asennuksen ja käytön. Tarvittaessa sähköjärjestelmää voi vahvistaa tai päivittää.

2. Latausnopeus: Valitse latauspiste, joka vastaa sähköautosi lataustarpeita. Nopea latauspiste vaatii usein tehokkaamman sähköliitännän.

3. Asennuspaikka: Päätä, mihin latauspiste asennetaan. Ulkotiloissa latauspisteen tulee olla säältä suojattu ja turvallisesti asennettu.

4. Turvallisuus ja luvat: Varmista, että asennuksen tekee sähköasentaja, joka tuntee turvallisuusvaatimukset ja osaa hankkia tarvittavat luvat.

5. Tulevaisuuden tarpeet: Harkitse, kannattaako valita skaalautuva ratkaisu, joka mahdollistaa useamman latauspisteen asentamisen tulevaisuudessa.

6. Taloyhtön osakas: Aloita keskustelemalla isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen kanssa. Latausaseman asennus vaatii taloyhtiön hyväksynnän.

3. Lattialämmityskaapelin asennus

Lattialämmityskaapelin asennus: Miksi tarvitset sähkömiehen?

Lattialämmityskaapelin asennus on tehtävä huolellisesti ja oikein, jotta varmistetaan järjestelmän turvallisuus ja tehokkuus. Tässä muutama keskeinen seikka, joka on hyvä huomioida:

1. Kiinteän sähkölaitteen asennus

Lattialämmityskaapeli luokitellaan kiinteäksi sähkölaitteeksi, ja sen asennus vaatii valtuutetun sähköasentajan. Tämä on tärkeää paitsi turvallisuuden vuoksi, myös siksi, että asennuksen on täytettävä voimassa olevat sähköturvallisuusmääräykset ja standardit.

2. Turvallisuusmääräykset

Lattialämmityskaapelin asennuksessa on tärkeää noudattaa sähköturvallisuusstandardeja ja varmistaa, että kaikki tarvittavat tarkastukset ja mittaukset tehdään. 

3. Suunnittelu ja mittaus

Ennen asennusta tulee suunnitella lämmityskaapelin sijoittelu ja tehon mitoitus sekä termostaatin ja lattia-anturin sijoitus. Sähköasentaja voi auttaa varmistamaan, että järjestelmä mitoitetaan oikein ja että lämpö jakautuu tasaisesti koko lattia-alueelle.

4. Asennus ja testaus

Sähköasentaja varmistaa, että kaapeli asennetaan oikein ja että kaikki liitokset ja kytkennät ovat turvallisia ja asianmukaisesti suojattuja. Lattialämmityskaapeli pitää myös suojata vikavirtasuojakytkimellä. Asennuksen jälkeen järjestelmä testataan, jotta varmistetaan sen toimivuus ja turvallisuus ennen lattian päällysteen asentamista. Kaapeli täytyy mitata ennen ja jälkeen asennuksen.

5. Takuu

Valtuutetun sähköasentajan työllä on oma takuu. Laitevalmistaja myöntää takuun ainoastaan mikäli asennuksen on suorittanut valtuutettu sähköasentaja. Sähköasentaja toimittaa asennuksesta asiakkaalle myös tarkastuspäytäkirjan.

Suosittelemme vahvasti konsultoimaan valtuutettua sähköasentajaa ennen työn aloittamista. Sähköasentaja voi auttaa suunnittelussa, materiaalivalinnoissa ja varmistaa, että asennus suoritetaan turvallisesti ja oikein.

Ota yhteyttä

 

Soita meille

044 770 0673

Palvelemme arkisin kello 8 - 16..

Sähkö Lux
Korsontie 19, 01450 Vantaa

info@sahkolux.fi